Adoption af "lille Kina" x 2

5. januar 2010

Vi har nu været hjemme i lidt over en måned og det er helt fantastisk, som tiden er fløjet - på den feede måde...

Alexander trives i den grad i familien og vi har her i januar fået gang i hverdagen, hvor Anna tager med far tidligt om morgenen og Alexander og mor hygger derhjemme og tager sig god tid til morgenmad og leg.

For at gå tilbage til ankomsten til Aalborg, så blev vi modtaget på flotteste vis af familie og venner, - det var helt fantastisk. Flyveturen gik faktisk helt fint indtil turen til Aalborg, hvor børnene virkelig var blevet trætte. Den søde stewardesse opfordrede os til at blive siddende i flyet og så ville hun hjælpe os ud (vi havde jo også en masse håndbagage oveni 2 sovende børn...) så vi blev de sidste, der forlod flyet. ALLE stod på 1. sal og vinkede og det var et skønt syn at blive mødt med så mange glade folk med dannebrog. Moster havde bagt kransekager i lange baner, chokolade og champagne var der til alle, så det blev en festlig lille time i lufthavnen, inden vi kørte hjem til Viborg. Jeg (Charlotte) havde ikke sovet på rejsen, men var egentlig frisk og måtte også overtage ratten 15 km. nord for Viborg - der var Bendt blevet for træt.

De første dage hjemme var ren hygge. - Anna holdt vi hjemme fra børnehaven, for vi var vist alle lidt udmattede og havde blot behov for "at være". Mormor og morfar kom i weekenden og det var dejligt at se, at begge børn var glade for at se mormor igen.

Allerede efter få dage hjemme, syntes vi at have fået en god rytme; Alexander sover fint om natten (12-13 timer) og får også sin middagssøvn, tøffer rundt og pludrer og griner - det er flot, som han allerede er blevet en del af familien og blot indgår i dagligdagen. Han spiser en ordentlig omgang havregrød om morgenen, drikker en del mælk, spiser rugbrød med forskelligt pålæg med største velbehag og spiser også gerne grøntsager og kød/fist om aftenen. Kartofler er lidt sværere, men det skal nok komme. Han var de første uger noget utilfreds om morgenen indtil han fik noget mad, men ligeså snart han fik en banan eller noget i hånden, så stoppede gråden. Det er nu efter 4 uger ikke længere et problem, det er som om, han har fundet ud af, at der kommer mad!

December er jo altid en hyggelig måned og denne december blev ekstra hyggelig. Bendt havde barsel de første 2 uger, så på arbejdet lidt og derefter juleferie resten af måneden. Dejligt! der var tid til julehygge, besøg af familie og venner og ikke mindst blot en stille og rolig tid, hvor vi alle fik mulighed for at være sammen med hinanden.

Julen blev holdt i Viborg. Selv om det egentlig var mormor og morfars tur, så ønskede vi i år at være i Viborg, hvor tingene var kendt for Alexander og hvor vi allerede havde fået en god rytme. Lille juleaften kørte vi til Stenum for at besøge Farmor og Ejvind og ønske faster søster og hendes familie glædejul jul, det var dejligt at se dem alle og præsentere Alexander for dem igen, der var jo allerede sket en del med ham siden hjemkomsten.

Bendt har sin "liste af kunster", som skal lires af: Kan du sige dit og kan du sige dat?, hvad siger numsen?, nysse-nysse og bye-bye, high five, top doller m.v. - hele repertoiret var fremme og den stolte far nød meget, at Alexander allerede efter så kort tid var i stand til forstå og "lystre". Han er bare en rigtig lille charmør, som har taget hele familien med storm. Ikke mindst Anna er glad for sin lillebror, omend hun (naturligvis) ind imellem syntes, at han tager for meget af "hendes" plads. Det er helt naturligt og en sund reaktion, - vi var da blevet bekymrede, hvis hun ikke reagerede på ham.

Mormor, morfar og moster ankom den 24. december og vi havde en rigtig dejlig juleaften. Vi havde også besøg af selveste julemanden! 
Anna syntes, det var lidt sjovt, at julemanden talte ligesom morfar, men havde ikke yderligere kommentarer omkring det...😀 Vi entrerede derfor med genboens eksmand, som kiggede forbi i julemandskostymet. Han blev ikke så længe, for han havde jo bilen - NÅHR nej, kanen med rensdyrene holdende udenfor og skulle skynde sig videre - det var rigtig fint og både Anna og Alexander var vældig imponerede over, at de havde haft besøg af julemanden.

Helt i tråd med tidligere år var gaveorgiet enormt og desværre havde Anna høj feber og var slet ikke sit sædvanlige glade jeg. Det var synd for alle og selv om hun kæmpede bravt og insisterede på at blive oppe og åbne gaver, så blev flere gaver gemt til dagen efter, så vi alle havde tid til at nyde, at børnene åbnede gaverne. Alexander faldt i søvn til vanlig tid (omkring 19.00) og fik derfor også gaver i flere dage efter...

1. juledag var der ren råhygge - sent op, ingen forpligtelser, sen mad og bare afslapning.

2. juledag var vi 13 til julefrokost på Møllevej og det var super hyggeligt. Heldigvis var vejret ikke så dårligt, at man ikke kunne køre til Viborg fra Aalborg, så det var dejligt at se både farmor, Ejvind, Annette og Thorkild samt Kirsten og Steen, som jo ikke skulle køre så langt.

Alexander og Anna er rigtig gode til at lege sammen. Anna inddrager Alexander i legen og han finder sig i det meste. Temperamentet fornægter sig ikke og er der noget, som ikke passer den unge mand, så skal han nok sige fra 😲. Vi kigger ofte på hinanden og tænker, at Xiaolei er et yderst passende navn. Han kan skifte humør på et splitsekund, men som oftest er han en glad og omgængelig gut.


Torsdag, den 14. januar 2010.
Jeg er postivit overrasket og selv om det måske er et underligt emne, så alligevel: Alexander kom her omkring middag og sagde: pyh-ha! jow, der var da vist gevinst - som også tidligere på dagen - men, da jeg fik bleen af, så var der ikke noget. Godt så, vi skal jo i gang med pottetræne, hvilket vi prøvede et par gange i går, uden held naturligvis... MEN i dag!!! der virkede det! det er da helt utroligt, drengen er ikke engang 2 år. Det kan naturligvis godt være, at der går lang tid inden det lykkes igen, men nu er vi i hvert fald igang...

Vi har iøvrigt været på børneafdelingen for at få Alexander undersøgt. Det tog 1½ time, med mange spørgsmål, en yderst grundig undersøgelse af Alexander og en afsluttende beslutning om, at han skal scannes i MR scanneren den 7. april. Det indebærer, at vi skal indlægges en dag, idet han skal i fuld narkose. Scanningen varer 1½ time og han skal ligge fuldstændig stille, så de kan undersøge de "bløde dele" i hovedet og sikre sig, at han er helt ok.

8. februar 2010
Så kører det med pottetræningen, - det lykkes næsten hver gang😀 - stor dreng! Vi skal naturligvis være opmærksomme, men han sidder gerne på toilettet og det er helt klart en god ting.

Ingen tvivl, om at vi nu har fundet en god hverdagsrytme. Desværre er vejret ikke så godt, vi har temmelig meget sne og Alexander vil under ingen omstændigheder ud og lege i sneen. Hvis vi går udenfor skriger han som sindsyg indtil jeg tager ham op i armene, han vil bestemt ikke selv gå i sneen.

Det tog et par måneder at skaffe 2 bobslæder, alle slæder har været udsolgte, men heldigvis løb Dorthe over 2 slæder en formiddag i Fætter BR og skyndte sig at købe dem til os- skønt!  

Vi fik en sjov lang tur på slæden med begge børn. Anna syntes, det var vildt sjovt at lege i sneen og prøvede virkelig at få fart på slæden ude i haven - desværre uden held. Så kunne vi bygge en sneugle (ikke en snemand, idet sneen ikke kunne samles i store kugler) og det var hyggelig, syntes Anna og mor. Alexander stod helt stille og var temmelig utryg og ville helst indenfor igen... - vi håber, det bliver sjovere for ham at lege i sneen, når han bliver lidt ældre.

Nu har vi endnu en måned sammen alle 4. Jeg (Charlotte) er sygemeldt i en måned og vi er så heldige, at Bendt kan holde barselsorlov i sygeperioden. Bendt tager virkelig over: ordner børnene, vasketøjet, indkøbene, lidt af madlavningen og rodet da jeg ikke må løfte noget. Nu er der ingen undskyldninger for ham fremadrettet - jeg har fundet ud af, at han godt kan vaske tøj OG hænge det op OG tage det op og ned fra kælderen. Han får nye kompetencer hver dag 😉

3. marts 2010.
Så er Bendt tilbage på arbejdet, jeg er super frisk og vi er faktisk så småt begyndt at tænke på, hvad vi skal have ordnet i sommerhuset, så vi kan flytte derop til påske. Børneværelset skal jo laves om til 2 børn og vi skal have fundet en opbevaringsløsning til legetøj og tøj, så vi kan være der (og moderen ikke bliver sindsyg og gal i skralden af at gå og rydde op efter 2 - nej 3 hele tiden).

Forleden fik jeg bekræftet, at vi har fået en plads til Alexander i Børnehaven Løvspring. HURRA!!! det er en skøn børnehave med fokus på natur og bevægelse og ikke mindst sund kost, som børnehaven sørger for. (YES ingen madpakker til Alexander!) Børnehaven ligger tæt ved gymnastikhøjskolen og de fysiske udendørs aktiviteter, svømmehallen, sportshallen med div. bold-ting er en naturlig del af børnehavens aktivitetsprogram.

Der blev desværre ikke noget ud af skoleprojektet, som var udsprunget af konceptet omkring børnehaven Løvspring. Skolen skulle bygge på idræt, natur, bevægelse, sund kost og høj faglighed og vi havde meldt Anna til og håbet på, at der var nok tilmeldinger til at starte en o-klasse. Desværre var det ikke tilfældet og Anna skal derfor starte på Overlund skole efter sommerferien. Overlund skole er helt sikkert også udemærket og ligger blot 150 m. fra os, så det er naturligvis nemt for os. Vi har dog hørt, at sfo-ordningen er lidt presset, idet de har alt for mange børn på de tilgængelige kvardratmeter. Vi hører også, at den årgang, som Anna tilhører ikke er ligeså stor som tidligere årgange, så måske udligner det sig selv...

4. april 2010
Så blev det påske og vi tog til Blokhus allerede torsdagen før Palmesøndag. Mange projekter skulle gå op i en højere enhed, da vi havde fået langt nye tæpper på, vandvarmeren skulle flyttes så vi kunne få en køjeseng sat op, indretningen af børneværelser skulle på plads osv.osv.

Desværre blev Bendt fyret onsdag. Det kom ikke som en overraskelse og han var egentlig mere lettet end ked af det for det var ikke været en sjov arbejdsplads det sidste års tid. Dog er det jo aldrig sjovt at blive fyret, det er bestemt sjovere selv at beslutte, hvornår man forlader en arbejderplads. Men han er fortrøstningsfuld! er i gang med at planlægge en struktureret jobsøgning via sit netværk og vi hører fra flere, at det er godt, det ikke skete sidste år for nu er virksomhederne mere optimistiske og forventningerne til fremtidige ansættelser stiger.

At fyringen faktisk gav Bendt fornyet energi har han bevist den sidste uges tid her i Blokhus. Han er virkelig blevet en handyman! som Bendt udtrykker det: selv ikke 2 IKEA skabe kan få humøret ned og så går det godt. Han har i den grad ordnet ting og sager: køjeseng, skabe, skuffer, VVS-ting, tømrer-ting, affald og meget mere - ja, JEG er imponeret! det er næsten mere han har lavet her i den sidste uge, end i de 20 år, hvor vi har kendt hinanden! Feedt er det i hvert fald, at vi har fået lavet en masse af de småting, som jo altid skal laves i sommerhuset.

Vi havde inviteret til barnedåb i Nørresundby Kirke den 29. marts med efterfølgende frokost på Strandingskroen i Blokhus.

Barnedåben gik godt! Det var en rigtig dejlig dag, hvor alle så ud til at hygge sig og nyde samværet med hinanden. Oplevelsen i Nørresundby Kirke var super. En dejlig præst, som alle var begejstrede for at lytte til (modsat kvindemennesket til Annas dåb) og en efterfølgende skøn og velsmagende frokost på Strandingskroen. Desværre var vejret ikke til den store gåtur til stranden, men så var det jo dejligt, at alle hyggede sig indendøre.

Ellers har påsken været præget af hyggelige dage med rimeligt godt vejr de fleste dage.

Trine, Jørn, Kristian og Emma besøgte os traditionen tro Skærtorsdag og fredag havde vi besøg af Karen og Henrik til frokost og til aften var vi hos Claus, Pernille og Caroline. Her de næste par dage er Bendt optaget og vi skal på nogle dejlig gåture til både skov og strand med ungerne. Mormor og morfar kommer igen i morgen og bliver til tirsdag, hvor vi også tager hjem igen.

Lørdag, den 24. juli
Ja, så gik der en rum tid igen...

Vi er nu færdige med den 3 ferieuge i Blokhus og har heldigvis endnu en uge tilbage. Vi har virkelig nydt det i år - syntes, vi har nået en hel masse og alle har hygget sig gevaldigt.