Adoption af "lille Kina" x 2

Så gik tiden igen...

Siden sidst

Tiden render afsted og ind imellem kan vi slet ikke følge med. Jeg ville så gerne skrive rigtig meget her på hjemmesiden om Anna, som udvikler sig for hver uge der går. Både for de besøgende, vi har her på siden (der er faktisk besøgende hver uge og det er da lidt hyggeligt) og ikke mindst for Anna, som jo så har en historie om sig selv, når hun bliver større.

Men det er ikke altid at ambitionerne følger med virkeligheden, nå men nu er vi her igen, med lidt nyt.

Sommerferien blev tilbragt i Blokhus. Udsigten til 4 uger helt på egne præmisser, leg på stranden og i vandet, lange gode gåture og ikke mindst besøg af både familie og venner var skøn. Det blev også til hygge med masser af dejlig gæster, gode gåture (i regnvejret) masser af hyggestunder, desværre mest indendørs, for vejret var jo mildest talt ikke til strandture og badetøj. Det var nu alligevel en dejlig lang ferie og Anna var det store midtpunkt og glæde for os alle.

Flere weekender i foråret har jeg (Charlotte) været så heldig at kunne holde nogle feriedage, så vi har haft mulighed for at tage i sommerhus allerede torsdag aften og blive til søndag. Det har været rigtig godt for os.

Den sidste weekend inden sommerferien var vi sammen med Kim, Jette, Line og Nanna en tur i København. Det var en stor succes! vi tog flyveren fra Aalborg til København og overnattede på Danhostel i de 2 døgn, vi var derovre. Vi ankom fredag formiddag i fint vejr og besluttede os for at tage i Tivoli allerede fredag, for så var vi sikre på, at vi fik en god oplevelse, når vejret var godt. OG det var en kæmpe oplevelse for alle pigerne (og naturligvis også for os voksne). Specielt Line og jeg havde det sjovt i rutchebanerne - de andre var bare nogle værre krystere 😀

Lørdag var vi en tur på Strøget og i Rundetårn, så med turfærgen fra Nyhavn til Den Sorte Diamant, som lå ganske få meter fra hotellet. Det silede ned fra morgenstunden og vi var rigtig glade for, at vi allerede fredag tog i Tivoli. Lørdag aften besøgte vi Steen, Pia og lille charmerende Christian. Det var rigtig dejligt at se dem alle 3 og jeres nye lejlighed. Vi mærkede ikke meget til børnene, som bare legede og legede. Både Line og Nanna er meget opmærksomme på Anna og er rigtig gode til at tage hende med ind i legen. Line er en meget omsorgsfuld pige og vil gerne lege sammen med Anna, samtidig med hun også er opmærksom på, at der er nogle ting, som Anna ikke kan - det er rigtig flot. Det er måske et storesøster fænomen?

Det eneste vi ikke havde taget højde for på turen var, at pigerne også blev trætte. Både Nanna og Anna var vante til at sove til middag og det var der jo ikke meget tid til. Så pigerne blev trætte indimellem og måtte bæres rundt i København. Pyh-ha, det var lidt hårdt at slæbe rundt på trætte børn, så vi blev enige om, at vi næste år gør noget andet end storbyferie: Vi tager til Legoland!
vi har allerede booket både hotel og entré, så vi glæder os allerede.

Vi har fået meget mere ud at sommerhuset i år og der er ingen tvivl om, at vi alle 3 nyder at være deroppe. Vi kan også mærke på Anna, at hun trives med at løbe rundt i skoven. Hun elsker at gå og vil rigtig gerne gå mange ture. Helst sammen med Mozart, som hun naturligvis selv skal holde og det gør hun ganske flot. Hun kan ikke finde på at trække i snoren, men venter pænt på, at han får besørget de ting, han skal.

Vi havde kun 2 dage, ja faktisk var det weekenden efter, vi var startet på arbejdet igen, hvor vi første dag tog på stranden sammen med naboerne. Det syntes Anna var utrolig sjovt. Nicoline, Malou og Anna legede rigtig godt sammen i vandkanten i en lille timestid og det var dejligt at se, de 3 piger have det sjovt sammen. Naboerne er i år blevet færdig med deres nye hus og det er blevet super flot. Næste år kommer de helt sikkert til at være mere deroppe, så mon ikke pigerne og Anna får noget mere fornøjelse af hinanden? det vil jeg tro. Dagen efter fik vi lokket far med på stranden et par timer, hvor vi endelig fik lidt sol, Anna legede i sandet og fik sig et par soppeture i det stooore vand - det havde hun vældig mod på og det var dejligt.

Vi nåede også en tur omkring Odense, hvor vi besøgte Line og hendes forældre Charlotte og Martin. De 2 piger har det sjovt sammen og det nyder vi forældre rigtig meget, for det har vi også. Her i efteråret har de været på besøg her hos os og det var også rigtig hyggeligt. Pigerne løb og legede hele eftermiddagen og aftenen - de løb og løb og løb - rundt og rundt og rundt i huset, mens de grinede rigtig højt, det er bare så stor en fornøjelse at se de tøser hygge sig sammen.

Efter sommerferien skulle Anna være 2 måneder hos Heidi, hvorefter hun skulle i børnehave. Da vi fik besked om, at hun skulle starte 1. oktober i børnehaven, talte Heidi og jeg om, om hun mon var helt klar til det? Hun havde kun på det tidspunkt været hos Heidi i 6 måneder og havde ikke været hos os mere end 11 måneder. Heidi kom selv lidt i tvivl og tog kontakt til den tilknyttede pædagog, som faktisk kom forbi med det samme, da hun var lige i nærheden. Hun kiggede på Anna og alle de andre børn og var slet ikke i tvivl: hun var bare klar! hun satte selv grænser for, hvad hun ville finde sig i. Hun tog også selv initiativ til at lege og fandt sig bestemt ikke i, at de andre børn tog tingene fra hende, hvis hun lige selv legede med noget. Hun var en glad pige og virkede meget harmonisk, så vi kunne roligt acceptere børnehavepladsen.

Det har været et super god tid hos Heidi og både Anna og vi har været rigtig glade for vores dagplejemor. Heidi har også været rigtig glad for Anna og vi tror, at vi også fremover vil komme til at se noget til både Heidi og Kent - de er begge totalt charmeret af den lille kineser og hvem er ikke det???

I de sidste måneder af tiden hos Heidi, var der flere dage, hvor Anna og Heidi var alene og det har de begge nydt! de besøgte bl.a. børnehaven og det havde været en fin oplevelse for dem begge. Den sidste dag hos Heidi blev fejret med kage og frugt og Anna fik alletiders madkasse: En genial pink sag fra Tupperware! Så nu var hun klar til børnehaven.

Anna startede den 1. oktober i børnehaven, Gl. Toftegaard, som ligger kun 500 m. fra Møllevej. Det giver nogle gode turen hjem om eftermiddagen, hvor mor sammen med Mozart kan hente på gåben og vi alle kan gå hjem, - en rask og hyggelig lille tur.

Det har været super nemt at starte op i børnehaven og hun er nu rigtig glad for at komme der. Den første uge, var hun lidt stille og tilbageholdende overfor de andre børn og pædagogerne. De første 3 dage var der ingen problemer med at aflevere hende, hun satte sig lige så stille hen til de andre børn og satte sig til at tegne. Torsdag var en lidt mere bevægende affære, idet hun græd, da jeg gik. Pyh-ha, det var ikke rart, men jeg vidste til gengæld også, at det sikkert ville gå over efter få minutter. Jeg bad pædagogerne om at ringe, hvis hun fortsatte i mere en 20 min, for så vidste jeg, at hun virkelig var ked af det. De ringede ikke og det viste sig (naturligvis) at hun var stoppet i næste samme øjeblik, som jeg var gået ud af døren. 

Allerede ugen efter var hun mere sit normale glade og åbne jeg! Pædagogerne fortalte, at hun legede og snakkede og grinede og havde det sjovt med de andre, så vi må da sige, at den overgang er gået rigtig godt.

Det er en ting, som hun er meget glad for. Hun elsker at sidde og tegne og kan nu kende forskel på alle farverne - det syntes vi er meget flot. Der kan gå rigtig lang tid med at lave flotte tegninger og moderen syntes, det er rigtig dejligt, at hun kan fordybe sig i noget og syntes det er sjovt at være lidt kreativ.

Den 13. oktober havde moster 70 års fødselsdag (og moderen ligeså) og i den anledning havde vi øvet os i at råbe hurra og synge fødselsdagssang. Det lykkedes ikke helt at synge fødselsdagssang på den 13. oktober, men det skal nok komme snart for hun har helt styr på det med "dejlig chokolade og kager til"...