Adoption af "lille Kina" x 2

Længe siden sidst...

Nu er det vist på tide at få opdateret hjemmesiden om Anna.

Det er sket overordentligt meget! 6 måneder er fløjet afsted og vores lille Anna stortrives. Anna er stadig i dagpleje hos Heidi og det er både hun og vi så glade for. Hun elsker at være hos Heidi (det er nemlig slet ikke så sjovt, når vi skal i gæstedagleje) og der er ingen tvivl om, at dagplejeordningen var det helt rigtige for Anna. Der er tid og ro og fokus på Anna - og naturligvis også på de andre børn - som nu er den ældste i dagslejen. De er nu 3 piger og 1 dreng og Anna og Christian er virker indimellem, som et bedre ægtepar, siger Heidi. De leger godt sammen, er meget glade for hinanden, men er også dem, der kan komme op og toppes.

I marts måned lykkes det at få lille Katrine i dagpleje hos Heidi også. Katrine er også en lille kinapige og Anna og Katrine fulgtes ad i musikskolen i efteråret, så både pigerne (og forældrene) kender hinanden og det er rigtig hyggeligt.

Fra 1 august stopper Heidi, som almindelig dagplejemor og bliver fast gæstedagplejer i stedet. Hun har dog betinget sig hos kommunen, at hvis vi var indforstået, så ville hun beholde Anna, som fast barn indtil Anna skal i børnehave - det er vi meget glade for!

Vi har dog fået børnehaveplads til Anna. Hun skal starte i Toftegårds børnehave 1. oktober. Vi har endnu ikke nået at besøge børnehaven, men det siges at være en rigtig god børnehave, med kun 40 børn, hvilket passer os rigtig godt. Vi var lidt usikre på, om Anna nu var klart til at komme i børnehave? men Heidi og den tilknyttede pædagog er begge helt overbeviste om, at hun bare er fuldstændig klar
Hun er ikke et barn, der sætter sig hen i hjørnet for sig selv. Hun deltager aktivt i legene og sætter dem gerne i gang selv. Hun er meget aftiv, deler gerne legetøjet med sine små venner, men finder sig dog ikke i, at det legetøj, som hun lige har bliver taget fra hende - og det er jo fint, at hun kan sige fra.

Sproget: det sprutter fra hende i øjeblikket! det er bare SÅ sjovt. Den sidste 1,5 måneds tid har været et studie i hendes sproglige udvikling. Nu går det stærkt og hver dag kommer der nye ord. Anna har altid være en dygtig "kopist" både hvad angår bevøgelser, mimik og lyde og det lønner sig nu, hvor hun gentager næsten alt vi siger. Mange ord er naturligvis stadig uforståelige, men der er så mange ord i spil, at hun sagtens kan gøre sig forståelig og fortælle, hvad hun gerne vil have eller ikke vil have.

Som alle andre børn, samler hun ord op. Det sjove er, at hun faktisk bruger dem helt "korrekt", som f.eks. forleden, hvor vi i bilen talte om, at "Anna er dejlig - hun er dejlig - du er dejlig" - ja, ja, det blev gentaget fint nok - så sagde mor:: "mor er dejlig" hvortil ungen svarede: NÅ!  ja, så kan det være svært at holde masken. Netop nå, benyttes i forskellige situationer og det er altså et sjovt ord, som hun har samlet op.

Hun er vokset nogle centimer i højden, men kan sagtens bruge den samme størrelse i tøj, som sidste år. Hun er nok vokset med 6 ca. og har en fin højde. Håret er blevet klippet flere gange og er vokset fint ud til en fin pagefrisure. Hun er en flot pige - smuk og flot skabt (siger moderen helt objektivt 😉)

Annas bedste legekammerat er nu Mozart. For et par måneder siden, var vi i Blokhus og Anna skulle hjælpe med at kalde på både far og Mozart - det blev til faaaarrr og Fizaaarrr (prøv at sige det for dig selv, det lød altså ikke helt godt, når hun stod og råbte det ud i hele skoven) Her de seneste par uger er det blevet til Bizaarrrt. Hun kan sagtens sige Mo og zart, men når det bliver sat sammen bliver det altså til Bizart. Thii-hii, der er altså nogle vendinger, som ikke er helt nemme. Anna og Mozart leger fint sammen, men Anna vil også gerne drille Mozart indimellem og den dejlige tålmodige hund advarer hende kun om, at det gider han altså ikke. Han har ikke på noget tidspunkt snappet ud efter hende i arrigskab og det er vi meget glade for. 

Is er også godt, det kan den lille dame lide - nu ved vi jo, hvad hun taler om, for når hun gerne vil have is - siger hun SI!