Adoption af "lille Kina" x 2

Dagbog

Rejsen efter Anna

17. juli 2006
I morgen - i morgen - i morgen skal vi hjem. Nu gider vi altså heller ikke Kina mere i denne omgang - vi vil HJEM!

Vi har set de seværdigheder man lige skal se i Beijing, i dag nåede vi nemlig det sidste, Himlems Tempel og der var en meget smukt, både i området omkring templet og i selve templet. Maos mausolæum måtte hvile i fred - det bliver næste gang.

Der er stadig meget varmt og luftfugtigheden er høj (dog ikke som i Guangzhou), så vi glæder os til en dejlig dansk sommer og det lyder jo til, at den stadig er der, når vi kommer hjem.

Det sidste gang møde i aften, det sidste kinesermad (smager iøvrigt fabelagtigt) og så skal der pakkes kufferter. Bendt tager sandsynligvis med på ambassaden i morgen tidlig for at hente pigernes visum og kl. 10.30 er der afgang her fra New World Courtyard.

Anna har undergået en kæmpe forvandling siden vi fik hende sidste søndag. Meget meget mere, end vi havde turdet håbe på. Hun er en glad, grinende og utrolig nem lille pige, som allerede reagerer på sit navn og forsøger at kopiere os hele tiden. (Bendt har hele ugen forsøge at få hende til at sige far - det er ikke helt lykkes endnu, men der er nok ikke længe til..) Når hun storker rundt på gangen er det bare det store grin, som er fremme og det er super dejligt, at hun føler sig godt tilpas.

Det har været helt overvældende med interessen for rejsen efter Anna, idet der har været knap 10.000 hits på hjemmesiden siden vi kom herud.

Så farvel fra Beijing og Kina og tak til alle jer, som har fulgt med på vores største rejse nogensinde!

Denne hjemmesiden vil ikke blive opdateret, når vi kommer hjem og vil blive nedlagt indenfor kort tid.

Mange kærlige hilsener til jer alle
Anna, Bendt og Charlotte


16. juli 2006
Den helt afslappende aften gik fløjten i går. Vi gik i stedet ud med Charlotte og Martin og lille Line (om Anna har sovet ved siden af på børnehjemmet) og fik peking and. Uhmmm, det smagte fantastisk. Bendt syntes nu godt, vi kunne have sparet andehovedet - det var ikke noget særligt (phøj). Vi fik flere spændende retter, som man jo gør her i Kina og vi er alle blevet helt gode til det med pindene...

I dag gik turen sammen med Charlotte, Martin og Line til Silkemarkedet (igen) og nu fik vi lidt tøj til Anna. Så kørte vi videre til gågaden her i Beijing og efter indkøb af de 5 OL "dyr" (eller hvad de nu er...) var vi bare så trætte, at vi ikke orkede andet end at sætte os ned (igen) og få nogle af de kolde. Man bliver bare så træt af varmen og traven frem og tilbage og alt det shopperi

I aften havde AC´s repræsentant Lixia arrangeret fællesspisning og maden var igen super lækker og meget anderledes. Vi kunne ikke blive så længe efter maden, idet Anna havde fordøjet den mad, hun havde fået tidligere.🤒

Så først i dag blev det afslapning på værelset og det trænger vi også til. 

I går aftes mødte vi et af de par, som vi havde været på adoptionskursus med og det var rigtig hyggeligt at snakke med dem. Vi taler jo nu som de erfarne og "kloge" forældre... vi kan bare lige sætte os ind i, hvordan de har det lige nu. De skal afsted til Hunan provinsen søndag i næste weekend og er helt naturligt meget spændte.  

I morgen går turen til Himlens Tempel, hvor der skulle være en utrolig smuk park og mange kinesere, som laver tai-chi og slapper af og leger med forskellige drager osv. Ved siden af Himlens Tempel ligger også Maos mausolæum og jeg håber, vi når at se det også.




15. juli 2006 - Seneste nyt

En halv time senere: Anna kan gå selv !!!!!!!!

Op og ned af gangen mens mor var ude at handle. Nu kan det snart ikke blive meget bedre.
😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉
Stolt som en pave.......


15. juli 2006

Først vil jeg fortælle lidt om Zoo. Det var en lidt skuffende oplevelse. Vi ville se en Panda, men der var ingen pt. Nå, men vi fik da en is i stedet og fik set et lille show med aber og en tiger. Der var alt for varmt, så vi besluttede at forlade zoo ret hurtigt. Det blev i stedet til en strøgtur for at foretage de sidste indkøb inden rejsen tilbage til Beijing.

Vi er i skrivende stund tilbage i Beijing. Bagagen var ikke med vores fly men senere kom det dog. Bøvl med bookningen af værelser således, at vi nu er fordelt på 3 etager - lidt træls.

Det er dog ikke nok til at slå skår i glæden. Da vi kom til lufthavnen vill Anna pludselig med far ud at gå. Stolt promenerede vi afgangshallen 😀😀

Anna har hele tiden kunnet gå, men havde lige fortrængt det for en periode. Vi glæder os til at opdage, hvad mere hun kan.

Flyveturen gik fantastisk. Sov under op og nedstigning (Anna altså). Det lover jo godt for den lange hjemtur, som vi ser frem til, snart må komme. Kort sagt: Nu vil vi gerne hjem til DK, familie og venner.

Charlotte er nede og handle lidt vand bleer mm. og vi vil slappe af i aften på hotellet.

Dagen i morgen regner jeg med, at vi skal besøge skrædderen og se et tempel. 


13. juli 2006

Så¨er vi her igen.

I går var vi hele dagen på en lang tur til de to børnehjem. Vi var 2 par fra vores og et par fra det andet. Turen startede 7.30 alle sejl var sat. Turen derud gik som en leg( kun 5 timer i en lille bus til 12 personer) Først så vi det andet børnehjem. Det var som vi forventede det. Pænt og rent. Det var en sovesal og et seperat legerum.

Efter 1 times tid med spørgsmål til direktøren fra det ene par samt overrækkelse af gaver gik turen videre til VORES børnehjem.

Indretningen var identisk med det første. Vi fik Anna´s soveplads at se. Det var rat at vide, at hun har sovet ved siden af de andre børn fra gruppen.

Vi fik snakket med plejeren, der beskriver Anna so: "Udadvendt". Det er jo rart at vide.

Efter overrækkelse af gaverne til både direktøren og plejerne, gik turen over stok og sten tilbage til hotellet.(Lad mig lige indføje her: Vejenes standard lader en del tilbage at ønske).

Anna havde desværre ondt i sin lille mave på den sidste del af turen. Det bevirkede at hun "brokkede" sig højlydt hver gang vi kørte over nogle bump i vejen.

Kl 22.00 var vi endelig hjemme, mad og så putte på fars mave. Jeg vågnede kl 02,30 og Anna kom over i sin egen seng. What a day.

I morges, da vi stod op var resultatet af Annas dårlige mave kommet. - Det lettede.

Dagen i dag er gået med at lege, shoppet lidt af hverdagens fornødenheder(Det er nu skiftet fra chips og vingummi til bleer, mad og vådservietter).

Efter en dejlig aftensmad på hotellets kinesiske restaurant, var vi alle indbudt til lagkage på gangen. Der var nemlig 3 af børnene, der havde fødselsdag i disse dage. Ret hurtigt blev vi bedt om dæmpe os, så vi fortrak til den ene ende af gangen, så de andre gæster kunne få lidt ro.

Lige nu har Charlotte "fodret" Anna med en bolle. Og er ved at nusse hende. Et skønt syn.

I morgen går turen til Zoo. Det bliver spændende.


11. juli 2006
Vi kan slet ikke få armene ned!🙃😀🙃 NU er der kontakt!!!

Her til aften var hele gruppen ude på kinesisk restaurant og her fik vi vores første smil og grin og så har hun charmet os hele resten af aftenen med glade grin og fnis - Bendt har skiftevis grinet og grædt, hun har bare taget vores hjerter...

Morgenen og formiddagen gik på hotellet, hvor der skulle spises morgenmad (jow, damen spiser ALT, hvad hun får stoppet i munden), så pasfotos og efter frokost fik turen til gågaden i midtbyen, hvor der blev shoppet sjovt tøj og sko. FANTASTISK!
 
Hele dagen har hun opført sig eksemplarisk i sin klapvogn og alle kinesere kigger beundrende på hende og vil gerne dikke hende. Man ser faktisk ikke ret mange små børn på gaderne og seje lille Anna, er bestemt en fryd for øjet.

Flere fra gruppen er 2. gangs adoptanter og de har alle sagt, at 3 - 4 dage, så er børnene totalt anderledes og det skal vi lige love for. Vi har også læst, at mange børn går i baby-mode, når de overdrages og vi tror, at det har været sagen med Anna. Intet kunne hun selv, ikke engang hjælpe til med at tage tøj på ville hun.
I drømmer ikke om, hvor glade vi er - lige nu sidder hun i sin seng og leger lige så stille med sin sut - som hun nu kan tage ind og ud af munden helt selv. (På kommando fra far)

Til slut vil vi gerne sige jer alle tusinde tak for jeres hilsener - det er helt overvældende og vi er meget glade for, at I følger os derhjemme. Vi håber I forstår, at vi ikke når at besvare jeres hilsener, men kun lige når denne hjemmeside og opdatering af billeder - det tager temmelig meget tid.

Slut for i dag, nu er der det daglige "gangmøde", hvor alle mødes på gangen og taler om dagen i dag. Det er rigtig hyggeligt og for vores vedkommende bliver det ikke sent i aften. I morgen går turen til Huangzhou Børnehjem og vi skal være klare allerede 07.30 og så bliver turen en tur/retur på samme dag. Det skal nok blive en fin tur og vi er meget mere fortrøstningsfulde efter dagen idag.



10. juli 2006
Jamen vi sagde det: eksemplarisk!😀

Damen sov fra 20.15 til vi vækkede hende i morges 07.30. Lige en pige efter mit temperament (Charlotte, hvis nogen altså var i tvivl). Der er altså ikke megen kny med hende. Giver klart udtryk for det hun ikke vil og beskuer ellers bare tilværelsen OG os. Hun er meget opmærksom på, hvad der sker omkring hende, og er vant til at få både flaske og mad med ske.

Selv om vi syntes, vi var tidligt oppe (06.30 - altså) så fik vi ingen morgenmad. Her til morgen rejste Anna sig op i sengen og så troede vi, at nu var hun vågnet, - men nej! hun sov videre siddende... det måtte vi altså lige sidde og kigge på og grine lidt af, det så så sødt ud.

I dag blev hun vores!!! Det var helt ok procedure på CAB kontoret. Ad 2 omgange blev vi stillet nøjagtig de samme spørgsmål, som vi havde besvaret på forskellige skemaer i går aftes og i øvrigt besvaret på den ansøgning, som blev sendt i juni sidste år.

Gruppens medlemmer susede ind og ud af kontorerne og allerede efter knap 4 timer var vi færdige. Vi fik også lejlighed til at hilse på direktøren fra børnehjemmet, som kunne fortælle os nogle deltaljer om børnene. Anna kunne han desværre ikke fortælle så meget om, da han ikke huskede hende så godt. Konklusionen var, at hun var en lidt stille pige, siden han ikke havde været opmærksom på hende - det tror vi er rigtigt, for hun er ikke lige så meget en ballademager, som nogle af de andre fra børnehjemmet.

Alle de 5 piger fra Huangzhou børnhjem kommer fra samme værelse og de er 36 piger på hver stue. Det betyder, at de alle kender hinanden og vi forældre syntes, det er lidt hyggeligt, så muligheden for at pigerne kan få fornøjelse af hinanden i fremtiden er jo bestemt tilstede.

Martin og Charlotte med deres lille Line og vi har besluttet os for at tage turen til børnehjemmet på onsdag. Vi vil gerne opleve, filme og måske få lov at møde de plejere, som har passet vores piger. Vi vil også gerne se de omgivelser, som pigerne har haft og måske få udpeget nøjagtigt det sted, hvor Anna blev fundet den 24. oktober 2004. AC´s repræsentant Lixia tager med os og det er rigtig dejligt at have en dansk/kinesisk pige med. Turen tager ca. 6 timer hver vej, men da både Line og Anna tilsyneladende er både glade og tilfredse piger, er vi sikre på, at vi nok klarer turen frem og tilbage på een dag.

Lige nu får både Anna og far en lille middagslur - efter hun altså har slugt et glad mos. Lige om lidt skal vi mødes med gruppen igen og på politistationen, hvor der skal tages billeder igen og så skulle vi være helt færdige med prodecuren her engang i eftermiddag.

Vender måske tilbage senere på dagen med flere billeder...





9. juli 2006
I dag var det Anna-dag og det har været en helt fantastisk og fuldstændig vidunderlig dag.

Vi var meget tidligt oppe, idet hele gruppen var på fælles indkøb i et nærliggende supermarked allerede fra morgenstunden. Der skulle købes gaver til børnehjemmet og vi skulle alle have erstatningstøj (det giver man børnehjemmet som erstatning for det tøj børnene har på) bleer, babymos og babymad, legetøj, klapvogne osv. Det tog et par timer og vi var 2 par, som ikke kunne få klapvogne i dette supermarked - så afsted til et nyt marked - finde sej klapvogn og tilbage til hotellet. Så gik der da yderligere en times tid...

Vi mødtes alle kl. 14.30 i foyén og tog i samlet flok til CAB (China Adoption Bureau), hvor vi skulle have overrakt pigerne kl. 15.00.

Vi var de første, som fik barn! Anna var bestemt ikke tilfreds med situationen og græd så tårerne stod ud af øjnene på hende. En stædig og bestemt dame, som markerede, at hun ikke brød sig om det. Bendt var bare slet ikke hendes kop te, hver gang han ville røre hende, græd hun igen. Det lykkes naturligvis for ham at få hende over på armen og få hende beroliget, hvilket jo fremgår af billederne under "fotos af Anna".

Da alle havde fået deres piger faldt hun lidt til ro og faldt i søvn. Der var så varmt, at vandet drev ned at både hende og os, - så at hun var utilfreds er forståeligt. Hun fandt sig i at gå fra kontoret sammen med os og kom kun enkelte gange med en kort tudetur, hvorefter det 2 sekunder efter var overstået.

Vel tillbage på hotelværelset tog det nogle timer at få hende til at spise. Hun ville ikke have den kiks, vi havde givet hende. Den blev kun knuet i hånden og kigget på - ikke spist. Vand ville hun heller ikke have. Men efter en tør numse og lidt roligt hygge på gulvet med far, var der kontakt. Vi fik lokket mad og vand i hende og pludselig var det som om, at hun var et andet barn. Hele eftermiddagen havde  hun været temmelig slap. Tabte hovedet, arme og ben var som spaghetti og hun ville ikke sidde ordentligt alene.  Men pludseligt kunne hun sidde helt rank alene - gå og stå vil hun dog stadigvæk ikke, det skal nu nok komme, for hun kan godt.

Hun er en lille nuttet ting. Kinapiger er jo ikke store og Anna hører ikke til blandt de mindste i gruppen, men er heller ikke den største (selv om Bendt påstår, at når hun kommer rigtigt op ad stå, så er hun nok den største...). Hun passer nu nok det tøj, jeg har med herned og det er dejligt.

Vi fik lokket et lille smil ud af hende, da hun blev skiftet her til aften, inden vi skulle trille ned og få noget mad. Hun sad bare så fint i sin klapvogn i sit nye tøj og hun tog SUTTEN til sig.

Hvad kan vi sige: et mønster eksemplar! den skønneste og kønneste og nemmeste (indtil videre...;0)), som faldt i søvn kl. 20.15 og har fundet sig i at blive vækket og lagt i sin seng - uden af kny, jamen kan det blive bedre?

Hele gruppen bor på samme gang og vil man have kontakt til de andre er aftalen, at man lader sin dør stå åben og så kan man kigge ind til hinanden. Vi må sige, at det er kanon at have kontakt til de andre forældre også, man følger sig ikke alene og Lixia fra AC er en meget omsorgsfuld og erfaren pige, som også tager sig af både os og pigerne.

I morgen gælder det en hed dag på adoptionskontoret, hvor alle formalia skal på plads. Vi skal pakke Anna og os selv selvfølgelig til 6-7 timer ude af huset.

Slut for nu - vi skal igen tidligt op i morgen og nu er vi jo 3, som skal være færdige

Kærlige hilsener fra de nye stolte forældre til Anna.


8. juli 2006
En streng nat. Tøjet var ikke kommet kl. 00.30 og så fik jeg receptionen til at ringe til skrædderne, som så ville komme kl. 01.00 i stedet - NÆI, nu skulle vi bare i seng. Så enden på sagen blev, at vi får tøjet næste weekend, når vi kommer tilbage til Beijing. Nå så skulle kufferten ned og jeg checkede os ud, så vi ikke skulle stå i kø næste dags morgen. DET BLEV BARE SENT!!!.

Så landede vi i Guangzhou, som er den størte by i det sydlige Kina. Vækstraten på handel og industri er over 20% om året, så der sker virkelig meget i denne by. Det er man nu heller ikke i tvivl om, når man kører gennem byen. Kæmpe højhuse, rigtig mange af dem - faktisk umiddelbart flere end i Beijing.

Vi var lidt spændte på hotellet, som har vist sig at være en yderst positiv overraskelse. Best Western 4 stjernet standart og super fint. Værelset er ok størrelse, selv om vi ikke håber, at vi skal forskanse os her i mange timer ad gangen. Der er internetopkobling på værelset - YES og det er helt gratis (modsat Beijing). Lige ved siden af ligger det flotteste center med ALLE mærkevarebutikker - JA, de er der alle: Burburry, Hermés, Chanel, Fendi, Louis Vitton, YSL, Bvlgary, Bally, - jeg kunne blive ved. Jeg har ikke set noget lignende andre steder.🙂

Vi spiste på hotellets restaurant her til aften sammen med nogle af de andre par og deres lækre unger. Der var en lidt spændende buffet - rigtig mange sjove fisketing (det var lige mig )

Der er 39 grader og luftfugtigheden er temmelig høj - vi SVEDER TRAN... heldigvis er der jo air-con i alle bygninger og i bussen, så mon ikke vi klarer det?

Om lidt får vi lige en night cap med Susanne og Jens Peter fra Søborg (også 1. gangsadoptanter) og nyder vores sidste aften som Bendt og Charlotte: i MORGEN er det Anna, Bendt og Charlotte.

Stor tak til alle jer, som har skrevet hilsener til os - både i gæstebogen og via mailen. Det er skønt at vide, at I følger med derhjemme 😀

Vi vil så hurtigt som det er os muligt lægge billeder ind af Anna i morgen eftermiddag (lokal tid), men håber, I er med på, at både webmaster og assistenten kan være optaget af andre ting😉



7. juli 2006
Hmm - ja Peking And i går aftes blev det ikke til - det nåede vi ikke. Kø alle vegne og selv om restauranterne lukker kl. 22.00 - lukker de faktisk ikke nogen gæster/kunder ind efter 21.30. Tænk hvis vi ikke gik igen før meget senere... (1. aften på restauranten her på hotellet var tjeneren - efter kl. 22.00 - henne 3 gange og hive i mit vinglas, - nu skulle vi altså snart hjem).

Hvad gør man så: jow, selv i Kina har man MD og hotellet ligger lige ovenpå en sådan - ja, det var ikke en menu efter mine ønsker, men Bendt var vældig glad😉

I dag gik bussen kl. 08.00 med hele gruppen til The Great Wall (her var vi samlet for 1. gang - ja altså udover informationsmødet). Muren var lige så fantastisk, som vi havde forestillet os. Det er meget svært at beskrive og billederne giver kun et ringe indtryk af det enorme bygningsværk og den helt fantastiske beliggenhed i bjergene. Vi tog en cable-car op og gik temmelig langt hen af muren. Nedturen var skæg: en rutchebane, som faktisk var som at køre i een-mands bobslæde. Selv Bendt syntes, det var sjovt og mente at jeg havde for lidt fart på... (han kørte efter mig) Det tog ca. 8 min. så I kan måske forestille jer, at vejen ned fra muren var lang.

Så igen på silkemarkedet for at prøve vores tøj - og nu gider vi altså ikke det mere. Det færdige tøj bliver leveret her på hotellet kl. 24.00 i aften (om ca. 15 min) og så skal vi have pakket de 2 kufferter, som vi skal have med til Guangdong. Den sidste kuffert  afleveres i receptionen og står her til lørdag i næste uge, hvor vi kommer tilbage hertil. Vi må kun have 20 kg. med hver til provinsen. Vi skal køre herfra kl. 09.00 og flyve kl. ca. 12.00 til Guangdong provinsen. Vi kender ikke hotellet dernede og ved ikke, hvordan mulighederne for internetopkobling er på værelserne (ja, i sidste øjeblik pakkede vi vores egen PC med i kufferten og det er vildt skønt at være i stand til at skrive på PC´en i fred og ro).

Slut herfra - der er nu ikke engang 2 dage til vi får Anna. Det er ikke helt gået op for os, men måske i morgen, når vi ankommer til Guangzhou, hvor seng og bad osv. står klar på værelset - så kommer skiftet fra turist til kommende forældre - VILDT!


6. juli 2006
Efter dejlig morgenmad blev vi enige om, at vi gerne ville nå at se Sommerpaladset.

Der er fantastisk vejr i Beijing i dag. Solen skinner flot og der er en fin temperatur - lige til at holde ud, selv om vi tror, at der nok skal være 32 grader.

Formiddagens opgave var at finde en taske til det nyindbøbte kamera. Tilfældigvis lå kameraafdelingen lige ved siden af børne-sko-afdelingen(se de FANTASTISK søde sko under billeder fra Kina).

Sommerpaladset var fantastisk. Der var utrolig smukt og der var meget historie i museumsbygningerne, som omgav selv paladset (som desværre var under renovering og ikke mulig at se). Der var dog levende teater i den åbne teatersal med sang og musik (ja, det er altså musak - hold da op det skinger i ørerne). Personalet var udklædt og futtede rundt og sørgede for, at vi ikke tog for mange billeder. Det var et meget smukt område og man fatter godt, at kejserfamilien efter en lang vinter i "den forbudte by", havde lyst til at tage til Sommerpaladset.

Så tilbage til silkemarkedet, hvor Bendt skulle prøve jakken inden den blev syet endelig sammen. Den var meget flot på ham!🙂
Så vi købte og vi købte (og vi købte ref. Bendt) - fantastiske stoffer og arbejdslønnen for at sy er ufattelig lav.

Turen hjem til hotellet blev helt speciel. Bendt havde siden 1. dag ønsket sig en tur i en rick-shaw og det blev altså i dag!!!

(Så er den mig der skriver, Bendt) Charlotte, der ellerselsker ture i ruschebaner mm. var hele tiden nervøs🤒. Det gyngede og vippede. Trafikken var skræmmende. Der er, som I måske ved, ikke noget der hedder færdselesregler hernede, så det var over for rødt, mod trafikken - kort sagt hele svineriet. Vi var dog ikke i livsfare en eneste gang..... Glæd jer til videoen.

Nu skal vi ud og finde et godt sted at få Peking-Duck - på min fødselsdag. - Tak for alle hilsnerne i den forbindelse. Det luner😀(Det er ment som en lille spøg, som Charlotte ikke synes er sjov - Men tusind tak) 







5. juli 2006
I dag nåede vi da morgenmaden - som i øvrigt var rigtig god.

Bendt havde lavet en aftale med Jason fra det kinesiske rejsebureau kl. 08.40. De skulle købe videokameraet i en eller anden butik, som skulle være "sikker" at handle i.

Det tog 4 timer!!! jeg var slet ikke spor nervøs...

De fik købt kameraet og det virker og det er fint, så kom det da på plads. Det er et super kamera, som også tager nogle fantastiske billeder - så Bendt fik også nyt legetøj. Fantastisk.

SÅ gik turen til SILKEMARKEDET!!! whauuuu, det var lige noget for mig. Boder på flere etager - noget skrammel og noget fint og noget bare super flot. Man skal handle: starte på 20% af den pris, som de starter ud med og forvent at havne på 30-40% - pyh-ha, det er altså hårdt arbejde. Thii-hii, Bendt syntes det hele er så billigt, - det køber vi s.. Næi, der skal handles og så gode er deres priser heller ikke...

Hr. Bendt skal i dag tilbage og prøve en jakke, som de syer til ham. Noget meget lækkert nålestribet casmere uld, som de laver til en lidt lang jakke, det bliver sikkert flot. Ærgerligt, at vi ikke lige fik taget billeder af det, det var noget af en scene: Uhh, big price - monumentual big man - many fabric. Aii, - det er da sjovt, da jeg knækkede sammen af grin, kunne han godt se, at det vist var et forkert ord, så: monumentual compared to me. Jow, det var vist rigtigt... 😉

Sikke stoffer! de flotteste silker fandt vi i den forretning.  Vi havde ikke penge nok med i går, så jeg fik lagt tilside og forhandler priser med dem i dag. Du kan godt glæde dig mor, - der bliver masser af vinterarbejde...🤩

Vi spise på en nyåbnet restaurant og maden var ok - men ikke noget særligt. Selve restauranten var nu rigtig flot - så flot - at man ikke må tage billeder.

I går eftermiddags var der informationsmøde i et par timer og vi fik en masse at vide om, hvordan det vil være, når vi kommer til Guangzhou på lørdag - og ikke mindst hvorledes overdragelsen søndag vil foregå. Det rykker nærmere - nu er der kun knap 4 dage tilbage til Anna-dag.


4. juli 2006

Efter en lang nats søvn- alt for lang - og et forfriskende bad er vi nu klar til at gå ud i Beijing og gøre byen usikker.

Dagens opgave er at finde et videokamera - Det måtte da være muligt/ Bendt

1. dag og allerede vabler på fødderne (trods indkøb af nye, fodformene og yderst behagelige sko - øv!). Vi gik fra hotellet og til Den himmelske freds plads (rundt i "byen" og tilbage til hotellet igen). Der var bare langt og varmen er utrolig!

Vi hyrede en sød lille guide til at vise os rundt i "den forbudte by". Det var vildt spændende! Kæmpe kæmpe stort og meget pompøst. Måler 760 m fra øst til vest og næsten 1 km fra nord til syd. Bag en bred voldgrav og en 10 m høj mur gemmer der sig bygninger med over 8000 rum, der har huset kejsere og kejserinder, konkubiner og eunukker, kunstnere og præster og utallige embedsmænd og tjenestepiger. Her levede skiftende kejsere fra ca. 1400-tallet frem til 1925, hvor den sidste kejser Pu Ji (som vi har set i filmen af samme navn) blev sat fra kejserdømmet. Alle kejsere, kejserinder og alle de andre i "byen" levede i ufattelig materiel rigdom - og totalt isoleret fra livet i resten af det kæmpestore rige. Det var en stor oplevelse og vi var meget glade for, at vi hyrede en guide.

Solen skinner ikke i Beijing: der er så meget smok, at solen ikke kan komme igennem, - det har vi et temmelig ambivalent forhold til: var solen fremme, ville her være næsten ulideligt - omvendt er smokken forfærdelig for øjne, svælg og hud. Nå, sådan er det altså og det er bare ud i det, hvis man vil opleve noget...

I morgen må vi finde en kineser hat til Bendt. Han er så sikker på, at når han får sådan een, så vil han falde i med resten af mængden her i Beijing. Thii-hiiiiiiii - vi bliver rent ud sagt overbegloet! I supermarkedet i dag sagde en ekspedient grinende, men sødt (nej, de fniser)  "you are so tall and beautiful and he is tall and must be your bodyguard". Så grinede vi altså også...🤭

Mad blev det ikke til i dag. Lidt frugt og noget vand. Hvem orker spise i sådan en varme? Jeg forstår godt, at kineserne er så tynde. Kvinder er faktisk meget feminine at se på og mange er virkelig yndige. Ingen fodformede sko - nope, det er highhealers på næsten alle og så nogle søde og fine kjoler.

Efter en lang gåtur bliver kroppen da øm og hvad gør man: jow, man (Charlotte, hvis nogen var i tvivl) booker massage. Super luksus med full body massage og så endda på værelset, så man ikke skal flytte sig ret meget bagefter: Whauu hva´? 

I morgen tidlig kl. 08.40 skal Bendt og en guide til en eller anden shop og købe det famøse videokamera. Vi fik guiden fra vores "KIna-bureau" til at undersøge, hvor det ville være sikkert at købe kameraet, så garanti og sikkerhed for kopi skulle være ok.

Slut for nu - vores første "rigtige" dag i Kina.


3. juli 2006

Så er vi vel ankommet til KINA!

Det var selvfølgelig en lang tur, men vi sad faktisk okay, selv om vi ikke havde bestilt ekstra benplads. Har i øvrigt lige checket, at vi på rejsen hjem får ekstra benplads, det er vi meget glade for, for det kan blive ret så anstrengende med Anna på skødet på de trange sæder. Det er ikke meget søvn man får, så vi er helt sikkert trætte i aften.

Det tog tid i lufthavnen for et par fra gruppen fik ikke deres bagage (det viste sig, at næsten halvdelen af flyets passagerer ikke fik deres kufferter) og vi følges jo alle ad. Vi var 3 familier, som ankom i dag, en familie ankom i går og resten af gruppen ankommer tirsdag...

Ja, - blot et livstegn lige nu. Vi er på vej ud i byen for at proviantere og købe videokamera. Tager måske billeder senere og lægger dem ind på hjemmesiden i aften.

En lille tur på Perlemarkedet - De, der står og står og sælger er ens over hele verden - "Cheap price for you !" Vi købte nu ingenting, men lur mig om ikke vi skal tilbage en af dagene 🙂

Vi (jeg Bendt) sov lige et par timer. Ud at spise rigtig lækker kinesisk mad.



Rejseplanen:
Mange har bedt om rejseplanen og den modtog vi i sin fulde bekræftede form i går:

Søndag den 2. juli:
Afgang Aalborg 15.55 til Kastrup
Afgang Kastrup 20.55 til Beijing

Mandag den 3. juli:
Ankomst Beijing 11.50 lokal tid - (de er 6 timer foran os)

4. - 7. juli:
Sightseeing i og omkring Beijing, hvor vi bl.a. skal se den kinesiske mur, den forbudte by, den himelske freds plads, perlemarkedet, silkemarkedet o.m.a.

Lørdag den 8. juli:
Afrejse Beijing 11.35 til Guangzhou

Søndag den 9. juli:
"Handover" kl. 15.00 på hotellet 🙃🙃
Den fantastiske dag, som vi har ventet på så længe........Vi får Anna i vores arme!!!

Mandag den 10. juli:
Procedure på CAB. De kinesiske myndigheder giver os forældreretten over Anna.

Tirsdag og onsdag
Afgang i bus (alle familier med de små piger) til Maomning, hvor vi skal bo i en dag og se de 2 børnehjem, hvor vores 10 piger kommer fra.

5 af pigerne kommer fra Annas børnehjem i Huatzhou og de er alle mellem 18 og 20 måneder. De resterende 5 piger kommer fra et børnehjem i Gautzhou og er alle under 1 år.

Lørdag den 15. juli:
Retur fra Guangzhou til Beijing, hvor papirerne afleveres til den danske ambassade.

Tirsdag den 18. juli:
Tirsdag morgen hentes indrejsetilladelsen for Anna på den danske ambassade.
Afgang Beijing 14.45 til Kastrup
Ankomst Kastrup 18.30 (dansk tid)

Afgang Kastrup 19.55 mod Aalborg
Ankomst Aalborg 20.40 😀


1. juli 2006
One more day to go...then take off

De sidste par dage har været fantastiske: Torsdag var sidste arbejdsdag og det blev en rigtig dejlig dag. Alle arbejdsprojekter  blev afsluttet og Annelise, Eva og jeg hyggede os med lidt morgenkaffe; Eva fik et socialfondsprojek på flere mio. kr. bevilliget, - herligt; og det sidste møde inden barsel var med Kirsten, hvor de sidste ting blev overdraget - med godt humør! jeg er sikker på, at vi begge bare er klar til barsel nu (Kirsten har jo også ferie - lige omme lidt...)

Torsdag hen under aften kom mor og vi havde bare den dejligste aften. Ren hygge, masser af snak - bare os, det var sååå dejligt. Fredag formiddag var det også til hygge og masser af snak på terrassen, - vejret var fantastisk. Næste gang vi ses er det jo mor og mormor og ikke " blot" mor og datter: det er da fantastisk!

Lørdag fik vi endelig pakket kufferterne, ordnet kontoret og ryddet ordenligt op i stuen; herligt at forlade Møllevej og vide, at det bare står klart til når vi engang kommer hjem i september. 

Det var dejligt at komme til Blokhus - vejret viste sig fra sin bedste side og moster havde ordnet huset så fint - både inde og ude, det var bare skønt. Margrethe og Kurt kiggede forbi på vejen ind til middag i Aalborg; hmm, det er bare sommer-blokhus, som vi kunne ønske...

Vi håber, at vi er i stand til at opdatere hjemmesiden fra hotellet i Kina -  så næste opdatering vil være fra Kina.

Ni hau! (hej-hej)



24. juni 2006
I dag kom billetterne til Beijing og forleden fik vi visum tilsendt (det er faktisk meget flot).

Bendt har hentet kontante USD og betalt det meste af regningen for rejsen i Kina mellem Beijing og Guangzhou.

Annas kuffert er pakket - og børneværelset her i Viborg står nu klart til når vi kommer tilbage hertil fra Blokhus engang i september.

4 dage tilbage på arbejdet! Whauu underlig fornemmelse... jeg forventer jo først at være rigtig tilbage i januar 2007.

Torsdag kommer mor - fredag fri - lørdag/søndag tager vi til Blokhus med alle de sidste indkøb, som vi skal bruge, når vi kommer hjem - ja, vi er klare til at tage afsted!



13. juni 2006
I dag blev tidspunkt for procedure (juridisk modtagelse af Anna på det kinesiske adoptionskontor) og modtagelse af Anna bekræftet: det BLIVER  hhv. 9 og 10. juli.

Nu går arbejdet med bestilling af billetter i gang. Der er nemlig flere muligheder for vores gruppe, idet vi på konsulatet i Guangzhou kan få udrejsetilladelse fra Kina samt opholdstilladelse i Danmark til Anna. (Fra andre provinser skal man tilbage via Beijing, idet kun ambasaden i Beijing udsteder opholdstilladelser).

Nå, skuffelsen omkring proceduredato har lagt sig - der er næsten kun 2 uger til afrejse og vi er jo snart færdige med både værelse, indkøb og div. papirer.



12. juni 2006
I dag kom der en henvendelsen fra AC: I kan forvente, at der er proceduredato i Guangzhou den  10. juli og I vil således modtage jeres piger den 9. juli.

Århh - en hel måned til vi får Anna! ØV

Det kunne jo være, at de i morgen alligevel finder ud af, at vi får pigerne lidt før...😉